Verdachte schietincident Roosendaal langer vast

De 25-jarige man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de fatale schietpartij van vrijdag in Roosendaal blijft voorlopig vastzitten. De rechter-commissaris heeft zijn voorlopige hechtenis met veertien dagen verlengd, meldt de rechtbank in Breda dinsdag.

Bij de schietpartij aan de Jan Vermeerlaan kwam een 16-jarige jongen uit Roosendaal om het leven. Hij werd rond 04.40 uur door een buurtbewoner gevonden, nadat hij lawaai en knallen had gehoord. Agenten probeerden de zwaargewonde jongen te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.

De verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats werd zaterdag opgepakt. Een dag eerder werd al een 16-jarige plaatsgenoot opgepakt, maar werd na verhoor weer vrijgelaten. Hij bleek niet de schutter te zijn.

Zondag hebben rechercheurs met een metaaldetector en een speurhond naar sporen gezocht. Ook werd in enkele straten nog aanvullend buurtonderzoek verricht. De politie onderzoekt vooral de aanleiding en de achtergrond van het schietincident. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.