"XBLA-games worden steeds duurder"

Hoewel de meeste games op Xbox Live Arcade nog 800 of minder punten kosten, geeft XBLA-portfolio director Chris Charla aan dat het aandeel van games, dat meer dan 1200 punten kost, steeds groter wordt. In een interview met gamesindustry.biz geeft hij aan dat de prijzen op XBLA gemiddeld stijgen, terwijl die in de meeste online stores juist dalen.

Charla gaf aan dat de trends op Xbox Live Arcade "a little bit of the opposite" zijn van wat men normaal gesproken in een online verkoopkanaal ziet, waar items juist steeds goedkoper of zelfs gratis worden. In het lopende jaar zijn er nu al twintig games van 1200 punten op XBLA verschenen. Over heel 2010 waren dit 27 van de 85 games terwijl het er in 2009 21 van de 86 waren. Er is dus een stijging van acht procent.

Charla wijt de stijging van het aantal duurdere games aan het grotere aanbod in kwalitatieve games op de online markt. "I think the games that we're shipping -- a Limbo or a Castle Crashers -- are as good as anything on the market," aldus Charla. Hij is blij te zien dat gamers bereid zijn om meer punten uit te geven aan goede games. Uiteindelijk is het echter de markt die bepaalt welke kant het op gaat met het prijsniveau van online games.