Vlaggenparade opent Vierdaagse Nijmegen

De 95e Vierdaagse van Nijmegen gaat zondagavond van start met de Vlaggenparade. De openingsceremonie wordt tussen 21.00 en 22.30 uur gehouden in het Goffertstadion en wordt voor het eerst live uitgezonden op de lokale televisie.

De Vlaggenparade gaat traditiegetrouw gepaard met landende parachutisten, het hijsen van de Nederlandse en de Vierdaagsevlag, militaire en civiele orkesten, het defilé van de internationale deelnemers en de vertolking van het Vierdaagselied.

De artistieke presentatie is in handen van sprookjesfiguren, die met special effects, licht en geluid het stadion in een 'Wonderful World' proberen om te toveren. De Spaans-Vlaamse zangeres Belle Perez verzorgt een optreden, begeleid door haar eigen band en een bigband van de landmacht.

De 45 duizend ingeschreven deelnemers gaan dinsdag van start, maar zijn voor een deel al in de stad, waar zaterdagavond de Vierdaagsefeesten werden afgetrapt. De eerste avond trok 110 duizend bezoekers, zeventigduizend minder dan vorig jaar. De organisatie wijt het lagere aantal bezoekers aan het regenachtige weer. De feesten trokken vorig jaar 1,4 miljoen bezoekers.

De wandelaars moeten zich opmaken voor zware weersomstandigheden, het wordt de hele week regenachtig. Maar de stad is er volgens burgemeester Thom de Graaff klaar voor. "Alles in control, maar wie regelde het weer ook al weer?", liet hij donderdag weten.