Vierdaagse maakt zich op voor regen en wind

De Nijmeegse Vierdaagse maakt zich op voor zware weersomstandigheden. De wandelaars gaan dinsdag pas van start en mogen nog enigszins hopen op beter weer, maar de Vierdaagsefeesten beginnen zaterdag al. Bij de opbouw in de Nijmeegse binnenstad wordt donderdag rekening gehouden met windstoten en zware regenval.

Veel ondernemers en opbouwers van grote podia in de stad stellen werkzaamheden een dagje uit. Vrijdag wordt namelijk een tijdelijke opklaring verwacht. Tenten worden extra verzwaard, laat de organisatie van de Vierdaagsefeesten weten. De gemeente houdt een oogje in het zeil tijdens de opbouwfase. De feesten trokken vorig jaar 1,4 miljoen bezoekers.

Na vrijdag wordt het weer volgens Weeronline wisselvallig en regenachtig. Voor de 95e editie van het grootste wandelevenement ter wereld zijn ook maatregelen genomen. De voorbereiding wordt volgens een woordvoerder van de mars de komende dagen afgerond.

Voor wandelaars verwacht de zegsman niet veel problemen. De 45.000 ingeschreven deelnemers krijgen voor alle weersomstandigheden tips en een 'beetje wandelaar' weet hoe hij met regen en wind moet omgaan. Regenkleding en droge sokken zijn de belangrijke wapens.

Of regen en wind ervoor zorgen dat minder mensen aan de start verschijnen is nog de vraag. "Vorig jaar was het heel heet en toen waren er opvallend veel thuisblijvers, maar die wisten misschien nog dat de Vierdaagse in 2006 werd afgelast wegens de hitte. Of regen ook zorgt voor afhakers moeten we zien."