'Far Cry 3 tien keer groter dan voorgangers'

Tijd om het potje zout leeg te schudden. Waarom? Omdat Ubisoft beweert dat Far Cry 3 niet twee, maar tien keer zo groot zal worden als Far Cry 2. "Pak de schaal en de uitzichten van Far Cry 1 en 2, en vermenigvuldig dat met tien," aldus Jason Vandenberghe, narrative director van de game.

Nu vertellen narrative directors vaker sterke verhalen, maar volgens hem is het een weloverwogen ontwerpkeuze. "We willen nog verder gaan dan dat. We focussen op die schaal en we stoppen het helemaal vol, zodat er om elke hoek wel iets nieuws te vinden zal zijn," zegt Vanderberghe. "Dat is de sleutel van open werelden. We vroegen ons af: 'Als er niemand in de buurt is om op te schieten, zal de game dan nog leuk zijn?'."

We mogen hopen dat het reizen door de jungles van dit onbekende gebied wat makkelijker gaat dan zijn voorganger. Het rondscheuren in je bootje of zandbuggy werd na een tijdje hartstikke saai. Maar we hebben hoe dan ook vertrouwen in de game. Wat betreft morele keuzes zal het volgens Vandenberghe geen zwart-wit goed of kwaad verhaaltje zijn, omdat dat niet 'interessant' is.

Wellicht zijn ze bij Ubisoft ook op zoek naar de definitie van krankzinnigheid. Far Cry 3 komt in ieder geval volgend jaar uit op pc, Xbox 360 en PlayStation 3.


Gameplay vanaf 1:00