NMa begint offensief tegen nep-vergelijkingssites

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) begint een offensief tegen misleidende vergelijkingssites voor energieprijzen. Het gaat om sites die zich voordoen als onafhankelijke prijsvergelijker, maar in feite wervingskanalen zijn voor energiemaatschappijen, meldt de NMa dinsdag in een rapport. In het rapport bestempelt de NMa twee sites als wervingskanaal: allesoverbesparen.nl en besparenkan.nl. Deze sites zouden het verpesten voor sites die wel onafhankelijk zijn.

Door middel van een vermelding op de vergelijkingssites moet de consument wat de NMa betreft in één oogopslag kunnen zien of er sprake is van een onafhankelijke vergelijkingssite of een wervingskanaal. De sites worden de komende tijd in de gaten gehouden. Zo nodig grijpt de NMa in. Op consuwijzer.nl staat nu al een overzicht van echte prijsvergelijkers.

Ook de communicatie van energieleveranciers zelf laat volgens de NMa nog te wensen over. De autoriteit zette mysteryshoppers in die ingingen op aanbiedingen van de energieleveranciers. In driekwart van de gevallen kwam het aangeboden contract niet overeen met de aanbieding.