'Sorcery nog steeds in productie'

Het tovenaarsspel Sorcery voor de Playstation Move is nog altijd in productie. Dat heeft Sony Computer Entertainment bevestigd tegenover het Britse weblog Dealspwn. Lange tijd was er onduidelijkheid over het voortbestaan van het spel waarin de speler een tovenaarsstaf ter hand neemt om de wereld te redden van duistere krachten. Sorcery werd in juni 2010 voor het eerst getoond, maar daarna werd het stil rond de game.

Gamestudio The Workshop wil van Sorcery een avontuur maken waarin de speler een tovenaar speelt. De bewegingsgevoelige Playstation Move-controller is hierbij een tovenaarsstaf waarmee verschillende spreuken gebruikt kunnen worden om vijanden te verslaan en puzzels op te lossen.

Tijdens de Electronic Entertainment Expo in Los Angeles heeft Sony niets meer laten zien van Sorcery. Wel liet de uitgever het spel Medieval Moves: Deadmund's Quest zien, dat inhoudelijk enige overeenkomsten toont met Sorcery.

Het is onbekend waarom het zo stil is rond Sorcery. Vermoedelijk heeft het tovenaarsspel een flink aantal inhoudelijke en grafische veranderingen ondergaan.


'Sorcery nog steeds in productie' (Foto: Novum)