Waarschuwingsschoten bij arrestaties Rotterdam

De politie heeft woensdagavond in Rotterdam waarschuwingsschoten gelost in een poging drie op de vlucht geslagen mannen aan te houden. De drie waren er in een auto vandoor gegaan toen agenten hen aan wilden houden. Dat gebeurde toen de agenten in een pand aan de Wielewaalstraat op zoek waren naar vuurwapens, meldt de politie.

In het pand werden inderdaad vuurwapens gevonden. De auto kwam langsrijden toen de agenten bezig waren met de doorzoeking. De verdachte in het onderzoek naar de wapens was vermoedelijk een van de gevluchte mannen.

De mannen gingen er toen de agenten ze wilde aanhouden met hoge snelheid vandoor in de richting van de A15. Daarop werden de waarschuwingsschoten gelost, die er echter niet voor zorgden dat de bestuurder stopte. Een kruising later sprongen wel twee mannen uit de auto. Zij konden vrijwel direct worden aangehouden.

De derde man ging er in de auto vandoor, maar zette zijn auto even verderop in de berm neer en ging er lopend vandoor. Hij meldde zich niet veel later toch bij de politie.