Verkenners landmacht stuiten op wietplantage

Twee militairen van de landmacht hebben dinsdag tijdens een oefening bij toeval een wietplantage ontdekt. De verkenners vonden de honderdzeventig plantjes op twee open plekken in een maïsveld in het Noord-Brabantse dorp Middelbeers, meldt het ministerie van Defensie woensdag.

De militairen waren op oefening bij het landgoed Baest. Ze hadden hun voertuigen op een boerenerf achtergelaten en gingen te voet door het maïsveld van de boer. Twintig meter van de rand zag een van hen tot zijn verbazing een rechthoekig stuk open grond.

Daar bleken 85 wietplanten te staan. De militairen waarschuwden hun oefenleider, die de politie inlichtte en opdracht gaf verder te zoeken. Zo vond dezelfde militair nog een veld met 85 plantjes.

Het komt vaker voor dat mensen in een maïsveld een wietplantage opzetten, zonder dat de boer daar wat van weet. De politie adviseert boeren dan ook hun maïsvelden af en toe te inspecteren. De boer is door de politie gehoord. Hij zit niet vast. Vier militairen hebben de politie geholpen bij het opruimen van de plantjes.