Gudde: "Ik vertrek zeker niet bij Feyenoord"

Eric Gudde denkt niet aan opstappen bij Feyenoord. De algemeen directeur is niet van plan het voorbeeld van Onno Jacobs te volgen. De financieel directeur maakte vandaag bekend de Rotterdamse club binnenkort te verlaten.

"Ik speel totaal niet met die gedachte," aldus Gudde bij RTV Rijnmond. Hij benadrukte daar ook dat Jacobs niet is geslachtofferd. "Het is het resultaat van maandenlang overleg intensief overleg over dit onderwerp. We slachtofferen hem niet. Dat is een volledig verkeerde term. Hij zegt: Ik wil de club verder niet in de weg zitten. Dat heeft niets met slachtofferen te maken."

Zelf denkt Gudde er niet aan om op te stappen. "Ik ben gevraagd de club financieel, sportief en organisatorisch terug te brengen naar waar ze hoort. Juist clubs die hebben uitgeblonken in consistentie, houden het 't langste uit. Iedereen moet zien dat de club er in vergelijking met vorig jaar beter voorstaat. Er is meer dan twintig miljoen schuld goedgemaakt en we hebben een voortreffelijke jeugdafdeling met een goede doorstroming". Gudde begrijpt echter de frustratie bij de supporters, zeker na het rampseizoen in de Eredivisie. "Die snap ik als geen ander. Ik denk dat het belangrijk is koersvast te blijven."