Geschorste Riccò rijdt toch wedstrijd

Riccardo Riccò heeft volgens een van de organisatoren van de Gran Fondo Prologo-Giovanni Lombardi afgelopen zondag deelgenomen aan deze wielerwedstrijd. De geschorste Italiaan stond niet aan het vertrek van deze bescheiden wedstrijd, maar nestelde zich na tien kilometer stiekem in de koers.

Riccò kwam van achter een huis vandaan en reed meteen naar de kop van het peloton, waarna hij met hulp van bevriende renners de kopgroep inrekende. De Italiaan kreeg meermalen het verzoek om uit te stappen, maar pas na de finish kon de organisatie hem pakken.

Anderhalve week geleden kreeg Riccò een tijdelijke schorsing opgelegd nadat hij getekend had bij de Kroatische formatie Meridiana Kamen. Hij zou namelijk eerder dit jaar toen hij nog bij Vacansoleil in dienst was het dopingreglement overtreden hebben door zichzelf een bloedtransfusie toe te dienen. Hier loopt nog een onderzoek naar.

"Na vier maanden is het tijd om mijn versie van het verhaal te geven. Na een training kreeg ik koorts. In eerste instantie dacht ik dat het niet ernstig was en ging ik even op bed liggen, maar twee dagen later werd ik wakker op de intensive care van een ziekenhuis. Veel mensen hebben toen meteen hun oordeel gegeven zonder dat ze de feiten kenden. Dat hebben ook mijn collega-rijders gedaan en dat heeft me echt heel veel pijn gedaan," zei Riccò tegen Sky Italia.