Leraar seksueel geïntimideerd door leraressen

Het zit Anthony Juarez niet mee. De beste man beweert dat hij seksueel is geïntimideerd terwijl hij als leraar werkte op een katholieke school in Los Angeles.

Juarez trad in augustus 2010 in dienst als leraar voor de derde klas van de Our Lady of Talpa School. De negen maanden die volgden waren voor hem een hel, zo beschrijft hij. Hij was het mikpunt van seksuele pesterijen door het overwegend vrouwelijke personeel van de school.

Zo slingerde een lerares eens de opmerking "Je kont ziet er goed uit" naar zijn hoofd, toen hij een strakke, korte broek droeg. Ook beweert Juarez seksueel getinte SMS'jes en voicemails van andere vrouwelijke collega's te hebben ontvangen. Een andere lerares stuurde hem eens het bericht dat ze hem graag met ontbloot bovenlijf zou willen zien bij het zwembad.

Ook heeft hij al minstens driemaal een tik op zijn achterhoofd gehad met de mededeling zijn mond dicht te houden. Uiteindelijk besloot de docent zijn beklag te doen bij de directeur van de katholieke school. In plaats van naar hem te luisteren. stuurde deze Juarez met verlof tot en met juli. Het aartsbisdom van Los Angeles zegt niet bekend te zijn met de aantijgingen.


Een nieuwsfilmpje over de arme leraar