Hete nacht in Leiden

Leiden is in de nacht van donderdag op vrijdag opgeschrikt door een serie branden. De politie is een groot onderzoek gestart nadat er op diverse plaatsen in de stad brand was gesticht.

De eerste brand werd rond 3.00 uur gemeld in de Merenwijk, daar was een bromfiets in brand gestoken, wat flinke rookschade opleverde. Een bewoonster  moest ter plekke behandeld worden wegen ademhalingsproblemen. Niet lang daarna brandden op de Zijldonk 5 auto’s uit, en raakten andere auto’s beschadigd. Ook bij de Havikshorst was het raak, daar werden 3 auto’s in brand gezet. Bij de Kiekendiefhorst troffen agenten een brandende motor aan, deze brand kon snel geblust worden.

Alsof het nog niet genoeg was verlegden de brandstichters hun werkterrein naar het centrum van de stad, waar in de vroege ochtend bij de universiteit ook een auto in brand stond. De laatste melding die bij de hulpdiensten binnen kwam was die van brandend bouwpuin en een brandende motor aan de Langebrug. Ook hier moesten bewoners behandeld worden voor ademhalingsproblemen.

De politie heeft de hele nacht uitgekeken naar verdachte personen, maar er is nog niemand aangehouden. De technische recherche heeft de zaak in onderzoek.