Tomasson aan de slag bij Excelsior

Jon Dahl Tomasson is volgend jaar assistent-trainer bij Excelsior. De Deen maakte dat dinsdag op een persconferentie bekend. De 34-jarige aanvaller van Feyenoord stopt per direct met voetballen.

Hij is al gestart met een trainerscursus bij de KNVB. De Deen speelde behalve bij Feyenoord onder meer bij sc Heerenveen, Newcastle United, AC Milan, VfB Stuttgart en Villarreal.

Tomasson stelde de directie van Feyenoord en trainer Mario Been vorige week al op de hoogte van zijn besluit te stoppen met voetballen. De Deen kwam het hele afgelopen seizoen niet in actie nadat hij tijdens het WK in Zuid-Afrika geblesseerd was geraakt.

Tomasson werd in 1999 met Feyenoord kampioen. Drie jaar later maakte hij ook deel uit van het team dat de UEFA Cup won. Een jaar later won hij met AC Milan de Champions League en in 2004 won hij met de club de Italiaanse titel. Na een afwezigheid van zes jaar keerde hij in 2008 terug bij Feyenoord.

Naast Tomasson wordt ook André Hoekstra assistent-trainer. Die had dit seizoen Jong Feyenoord/Excelsior onder zijn hoede. Excelsior heeft een samenwerkingsverbond met stadsgenoot Feyenoord. Zo hebben de ploegen een gezamenlijke jeugdopleiding en stalt Feyenoord talentvolle spelers bij de Kralingers om ervaring op te doen.