Spyro komt tot leven in meerdere spellen

Dit najaar kunnen gamers voor het eerst met hun eigen gamepersonage op meerdere spelcomputers spelen. Alle voortgang die een speler met zijn personage in een game boekt, wordt opgeslagen in een fysiek beeldje van dat personage. Door het beeldje op een soort kaartlezer te plaatsen, kan het avontuur worden voortgezet op een andere spelcomputer. Dat heeft game-uitgever Activision maandag bekendgemaakt.

Skylanders Spyro's Adventure is de eerste game die gebruikmaakt van deze techniek. Spelers die de game op een Nintendo Wii spelen, kunnen hun personage meenemen naar een vriend met een Playstation 3- of pc-versie van het spel.  

In een beeldje, in de vorm van het gamepersonage, zit een chip die via de Portal of Power, een soort kaartlezer, ingelezen kan worden op een apparaat waarop het spel te spelen is. Skylanders Spyro's Adventure verschijnt dit najaar op pc, Playstation3, Nintendo 3DS, Xbox 360 en diverse mobiele apparaten en tablets.

In Skylanders Spyro's Adventure is de speler een portal master die maximaal dertig personages kan beheren, waaronder de paarse draak Spyro. Elk van deze personages heeft bijzondere krachten waarmee de kwaadaardige Kaos verslagen moet worden.


Gameheld komt tot leven in meerdere spellen (Foto: Novum)