Verdachte schietpartij Zwijndrecht langer vast

De 25-jarige man uit Helmond die wordt verdacht van betrokkenheid bij de fatale schietpartij ruim twee weken geleden in Zwijndrecht mag in ieder geval nog dertig dagen worden vastgehouden. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Rotterdam maandag besloten. De man wordt verdacht van vier moorden en een poging tot moord.

De 45-jarige Bosschenaar die anderhalve week geleden samen met de 25-jarige verdachte in een woning in Den Bosch werd gearresteerd vanwege verboden wapenbezit, mag ook nog dertig dagen in de cel worden gehouden. Het OM verdenkt hem niet van betrokkenheid bij de moorden.

Bij de schietpartij in een woning aan de Langeraarstraat in Zwijndrecht kwamen op 16 mei een 57-jarige moeder en haar dochters van 23 en 29 jaar om het leven. De 64-jarige vader raakte gewond. De 25-jarige Helmonder is de ex van de jongste vrouw die bij het schietincident om het leven kwam.

Onderzoek leidde naar de 25-jarige Helmonder, die werd gearresteerd in de woning van een familielid in Den Bosch met wie hij een bedrijf had. In deze woning werd een vuurwapen gevonden. In de woning van de man in Helmond trof de politie bij een huiszoeking het lichaam van een in Amsterdam vermiste 20-jarige vrouw aan. Of zij iets met het gezin te maken had, is nog onduidelijk.

Het onderzoek naar de moorden is nog niet afgerond, meldt het Openbaar Ministerie in Dordrecht woensdag. Zo moet nog onderzoek naar het vuurwapen plaatsvinden en worden voorwerpen uit de woningen van de slachtoffers en de verdachten nog nader bestudeerd. De panden zijn daarom nog niet vrijgegeven.

De verdachten zitten in het belang van het onderzoek in beperkingen, wat betekent dat zij alleen contact mogen hebben met hun raadslieden.