The Hobbit-films krijgen titels

De twee Hobbit-films van Peter Jackson hebben titels. Het eerste deel heet The Hobbit: An Unexpected Journey en deel twee heeft de titel The Hobbit: There and Back Again gekregen. Dat schrijft het Amerikaanse filmblad Variety. De opnamen van de twee films zijn al twee maanden in volle gang.

An Unexpected Journey gaat in Amerika op 14 december 2012 in première en There and Back Again is vanaf 13 december 2013 te zien. Wanneer de films in Nederland te zien zijn, is nog onbekend. The Hobbit-films worden in 3D opgenomen.

Deze week werd bekend dat Orlando Bloom ook in deze Tolkien-verfilming te zien is als de elf Legolas. Elijah Wood, Ian McKellen en Cate Blanchett zijn in The Hobbit-films ook weer te zien als hun personages uit The Lord of the Rings-trilogie.

De Nieuw-Zeelander Jackson filmt de twee prequels van de The Lord of the Rings-trilogie momenteel in zijn thuisland. De opnamen van The Hobbit-films hebben nogal wat vertraging opgelopen door gezondheidsproblemen van Jackson en een paar financiële tegenvallers.


The Hobbit-films krijgen titels (Foto: Novum)