Jordania wil begroting van vijftig miljoen euro

Merab Jordania wil met Vitesse een topclub worden in Nederland. De Georgische eigenaar wil met de Arnhemse club over vijf jaar naar een begroting van vijftig miljoen euro.

Jordania wil met Vitesse daarmee een gooi doen naar de bovenste plekken in de Eredivisie, meldt De Gelderlander. De ambitieuze Gelderse club is tot dit bedrag gekomen nadat het onderzoek deed naar de mogelijkheden om de top van Nederland te bereiken. Vitesse hoopt zo aan te sluiten.

Landskampioen Ajax werkt op dit moment met een begroting van 64 miljoen euro en nummer drie PSV 59 miljoen euro. Vitesse werkte het afgelopen seizoen met een begroting van twintig miljoen euro, maar wist desondanks op het nippertje de nacompetitie te ontlopen. Jordania wil daarom stappen maken.

Eén van de nieuwe impulsen die Vitesse moet krijgen is stadionuitbreiding. Het GelreDome biedt op dit moment plaats aan 25.000 mensen, maar dat moet uitgebreid worden tot 35.000. Dat betekent dat er een tweede ring moet komen ondanks de tegenvallende supportersaantallen.