L.A. Noire wordt serie

Het vorige week verschenen detectivespel L.A. Noire is meer dan een eenmalig project. Moederbedrijf Take-Two Interactive wil van L.A. Noire een serie maken. "We zien dit als een krachtige nieuwe reeks", benadrukte bestuursvoorzitter Strauss Zelnick bij de presentatie van de jaarresultaten van het bedrijf dat eind maart afliep.

Hoewel L.A. Noire pas een paar dagen in de schappen ligt, vindt het gamebedrijf het spel nu al een hit. Een vervolg is nog niet aangekondigd, maar studio Team Bondi heeft op Twitter laten weten dat een tweede L.A. Noire aanzienlijk minder tijd zou moeten kosten.

Team Bondi behoort tot de gamestudio's van Rockstar Games, een dochteronderneming van Take-Two. De afgelopen jaren was Rockstar verantwoordelijk voor spellen als Red Dead Redemption en Grand Theft Auto IV. Beide spellen zijn miljoenen keren verkocht en gooiden hoge ogen bij critici.

In L.A. Noire stapt de speler in de schoenen van een beginnend agent in een corrupte stad. Het is de bedoeling zaken op te lossen door nauwkeurig vastgelegde gezichten van acteurs te lezen en emoties te interpreteren.