Van Persie evenaart en verbreekt records

Robin van Persie sloot het seizoen bij Arsenal in stijl af. De Oranje-international kwam in de eerste seizoenshelft niet in actie, maar sinds januari maakte hij achttien treffers. Van Persie scoorde in de laatste competitiewedstrijd tegen Fulham (2-2) zijn achttiende doelpunt in de tweede seizoenshelft. Alleen Thierry Henry (2004) en Cristiano Ronaldo (2008) wisten dit aantal te bereiken in één seizoenshelft.

De oud-Feyenoorder verbrak een Premier League-record. In negen opeenvolgende uitwedstrijden wist Van Persie het doel te vinden voor Arsenal. Daarmee heeft hij een nieuw record in handen. Met zijn succesvolle optredens sinds januari passeert de aanvaller zijn illustere voorganger Dennis Bergkamp, die in 1997/98 zestien keer het doel trof.

Van Persie is daarmee de meestscorende Nederlander in één seizoen voor Arsenal. Ondanks de uitstekende vorm van de Oranje-international wisten The Gunners niet tot het einde mee te strijden om de landstitel in Engeland. De formatie van Arsène Wenger eindigde op de vierde plek.