L. Davids tekent bij FC Augsburg

Lorenzo Davids speelt in het komende voetbalseizoen in de Bundesliga. De middenvelder, die in de afgelopen jaren bij N.E.C. Nijmegen onder contract stond, tekent namelijk voor twee jaar bij FC Augsburg, dat onlangs naar de hoogste Duitse voetbalklasse promoveerde.

"Dit kan niet beter," aldus Davids op de website van de Sports Entertainment Group. "Dit geeft een heerlijk gevoel. Ik bloei van binnen, ben heel blij. Dit is de stap waar ik op had gehoopt, echt een stap vooruit, van de Eredivisie naar de Bundesliga. Ik kijk op televisie vaak naar de Bundesliga en zie alleen maar volle stadions, niet normaal. En nu ga ik daar zelf spelen."

FC Augsburg, dat Davids transfervrij oppikt, speelt komend seizoen voor het eerst in de Bundesliga. De club werd in het afgelopen seizoen tweede in de 2. Bundesliga en promoveerde daardoor naar het hoogste platform. Davids zal bij de Duitsers een aantal landgenoten tegen het lijf lopen. "Met Gibril Sankoh, Paul Verhaegh, Marcel de Jong, Nando Rafael en ook Kees Kwakman. En een Nederlandse trainer natuurlijk, Jos Luhukay. Ze hebben met de promotie historie geschreven."

Trainer Luhukay wilde Davids graag aan zijn selectie toevoegen. "Hij wilde me graag hebben. Dat stemt me heel tevreden", aldus de 24-jarige voetballer. "Ze hebben me gehaald voor het middenveld en daar focus ik me dus op. Persoonlijk wil ik me in Duitsland verder ontwikkelen. Onze eerste opdracht is handhaving. Daar ga ik honderd procent voor."