Auassar mag weg maar wil vechten voor kans

Technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord ziet geen toekomst in Adil Auassar. De middenvelder kent een zeer slecht debuutjaar in Rotterdam en mag vertrekken uit De Kuip.

"Ik heb verteld dat het beter is dat hij vertrekt", zegt Van Geel in het Algemeen Dagblad. "Natuurlijk heeft hij nog een contract, maar er is weinig perspectief voor Adil in de Kuip."

Auassar legt zich echter niet neer bij een transfer. "Het was inderdaad een rampzalig seizoen", erkent de 24-jarige speler, die tot slechts drie invalbeurten kwam. "Dat geldt zowel voor de club als voor mijn eigen inbreng. Ik heb begrepen dat ik mag vertrekken. Maar zo sta ik er vooralsnog niet in."

"Ik wil vechten voor mijn kans. Kijk naar Diego Biseswar, die eerder ook weg mocht. Hij gaf na de winterstop veel belangrijke assists. Ik geef niet op", aldus Auassar. "Ik heb nog altijd vertrouwen in mijn kwaliteiten. Natuurlijk is deze club in niets te vergelijken met mijn vorige werkgevers, FC Dordrecht en VVV. Maar ik heb echt het idee dat ik volgend seizoen kan knokken voor mijn plek."