PVV Limburg onder vuur wegens 'haatpaleis'

De PVV in Limburg ligt onder vuur vanwege uitlatingen van fractievoorzitter Laurence Stassen over een nieuwe moskee in Roermond. Stassen omschreef de moskee, die nog gebouwd moet worden, als een 'haatpaleis'.

Stassen zei in een interview met de Limburgse dagbladen dat ze gaat kijken of ze de komst van de moskee kan voorkomen. De gemeente heeft volgens haar 'geen enkel oog voor de zorgen die onder burgers leven'.

De Limburgse PvdA-leider Bert Kersten betichtte Stassen vrijdag van haatzaaien, meldt dagblad De Limburger. Kersten deed dat tijdens een vergadering van de Provinciale Staten over het nieuwe provinciebestuur, dat wordt gevormd door PVV, CDA en VVD.

De coalitiegenoten van de PVV in Limburg namen volgens de krant ook afstand van de uitlatingen van Stassen. CDA-fractievoorzitter Martijn van Helvert sprak van 'belachelijke onzin'. Ook de VVD is het oneens met het PVV-standpunt. Beide partijen willen de coalitie met de PVV wel doorzetten.

De PVV heeft tijdens de verkiezingscampagne gepleit voor een verbod op de bouw van nieuwe moskeeën. De partij moest dat punt inleveren tijdens de onderhandelingen met VVD en CDA.

De nieuwe Marokkaanse moskee in Roermond moet twee bestaande moskeeën vervangen.