[Giro] Renners Garmin waarschuwen Zomegnan

Veel renners maken zich zorgen over het gevaarlijke parkoers van de Giro d'Italia dit jaar. Met name een steile, onverharde afdaling in de veertiende etappe baart de renners zorgen. David Millar, Brett Lancaster en Matthew Wilson van Garmin-Cervélo zijn daarover in gesprek met koersdirecteur Angelo Zomegnan, meldt Cyclingnews.

"Onze grootste zorg is de afdaling van de Monte Crostis in de veertiende etappe," meldt Millar, die gisteren zijn roze trui verspeelde aan Raborenner Pieter Weening. "We hebben gehoord dat ze netten aan het spannen zijn om ons op te vangen als we uit de bocht vliegen. Sommige bochten liggen op een klif."

De ervaren Schot van Garmin-Cervélo is ervan overtuigd dat het gezonde verstand zal zegevieren. "De organisatie gaat de afdaling verkennen. Zodra Zomegnan daarvan bericht krijgt, weet ik zeker dat hij de juiste beslissing zal nemen," aldus Millar. "Hij staat absoluut open voor veranderingen en we hebben afgesproken geen onnodige risico's te nemen."

Zomegnan werd in de aanloop naar de Giro, die dit jaar 102 jaar bestaat, fel bekritiseerd vanwege het loodzware en op sommige punten gevaarlijke parkoers. Na het overlijden van de 26-jarige Wouter Weylandt maandag en de zware crash van Raborenner Tom-Jelte Slagter twee dagen later zal de Italiaan de risico's willen beperken om verder leed te voorkomen.