Jolie wil Hopkins als Churchill

Anthony Hopkins overweegt een aanbod van Angelina Jolie om een hoofdrol te spelen in de film Churchill and Roosevelt. De 73-jarige acteur kruipt mogelijk in de huid van Winston Churchill. Jolie gaat de film regisseren.

"Ik ga misschien met Angelina samenwerken", onthult Hopkins aan MTV News. "Zij heeft iets met Churchill. Ik kreeg onlangs een samenvatting van het script van haar." De acteur zegt nog geen beslissing te hebben genomen over het filmproject. "Ik weet het niet. Ik zou weer moeten aankomen om Churchill te kunnen spelen, en ik ben net kilo's kwijtgeraakt", grapt hij.

Sir Anthony Hopkins zegt een groot fan te zijn van Jolie. "Ze is een van de mooiste vrouwen ter wereld en ze is slim en gemakkelijk in de omgang", roemt hij de actrice. "En ik denk hetzelfde over Brad. Ze lijken me heel fijne mensen."

Volgens Hopkins is het nog niet duidelijk wie de rol van Roosevelt voor zijn rekening neemt. "Angelina is aan het rondkijken. Ik weet nog niet wie het wordt."

De Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt en de Britse premier Winston Churchill hadden niet alleen politiek, maar ook persoonlijk veel met elkaar te maken. Er ontstond een vriendschap tussen de twee. Ze troffen elkaar tijdens de Tweede Wereldoorlog geregeld.


Jolie wil Hopkins als Churchill (Foto: Novum)