[Jupiler League] Uitslagen speelronde 33

Vrijdag stond er een volledige speelronde in de Jupiler League op het programma. Zoals gebruikelijk geeft FOK!sport je ook deze week weer een overzicht van de gebeurtenissen in de tweede voetbalcompetitie van ons land.

RKC Waalwijk heeft de leiding in de Jupiler League overgenomen. Tegen het tegen degradatie strijdende RBC Roosendaal werd het in eigen huis liefst 7-0, waardoor de Brabanders een voorschot hebben genomen op een terugkeer in de Eredivisie.

RKC kreeg van de gasten dan ook alle hulp, want RBC kwam na twaalf minuten al met tien man te staan nadat Joey Brock een bal uit zijn eigen doel sloeg. Fred Benson benutte deze kans en ook Guy Ramos, Hans Mulder en Karim Bridji troffen doel, maar de grote man was Donny de Groot met drie treffers.

Bij FC Zwolle lijken de spelers al wekenlang de zenuwen van de mogelijke titel verlamd te zijn. Tegen FC Den Bosch kreeg de thuisploeg veel kansen, maar ook de bezoekers lieten zich via vleugelspelers Istvan Bakx en Ronnie Reniers niet onbetuigd.

Sjoerd Ars leek in het slot de Zwollenaren op voorsprong te zetten, maar de Bossche doelman Wesley de Ruiter voorkwam knap een doelpunt, waardoor het 0-0 werd en Zwolle de titelkansen niet meer in eigen hand heeft.

De strijd bovenin is spannend, maar onderin strijden ook nog drie clubs tegen degradatie. RBC kreeg met 7-0 op de broek van RKC en de twee andere ploegen onderin Almere City FC en Fortuna Sittard streden tegen elkaar om lijfsbehoud.

Beide ploegen kregen met name in de tweede helft goede kansen om de score open te breken, maar slaagden er niet in. Fabio Caracciolo was voor Fortuna in blessuretijd nog het dichtste bij, maar zijn treffer werd wegens buitenspel afgekeurd: 0-0. Hierdoor blijft de strijd onderin spannend.