Kuipers leidt halve finale Porto - Villarreal

De Nederlandse arbiter Björn Kuipers fluit donderdag de halve finale van de Europa League tussen FC Porto en Villarreal. Het is voor Kuipers zijn veertiende optreden in het Europese voetbaltoernooi. De leidsman wist eerder al dat een van de halve finales aan hem werd toebedeeld.

Kuipers, die behoort tot de elitegroep op de internationale arbiterslijst van de UEFA, krijgt in Porto assistentie van Sander van Roekel en Berry Simons. Pol van Boekel is in de halve eindstrijd de vierde official. Ook Richard Liesveld en Ed Janssen reizen af naar Portugal om te assisteren als vijfde en zesde man.

De andere halve finale is een Portugees onderonsje tussen Benfica en Sporting Braga. Beide wedstrijden beginnen donderdag om 21.05. Een week later staan de returns op het programma. De finale van de Europa League wordt op 18 mei gespeeld in Dublin.

Vorig seizoen was het aanvankelijk ook de bedoeling dat een Nederlandse arbiter een halve finale in de Europa League voor zijn rekening zou nemen. Pieter Vink werd echter op het laatste moment van Hamburger SV-Fulham afgehaald omdat hij even daarvoor bij het eredivisieduel tussen AZ en FC Twente een overduidelijke handsbal over het hoofd had gezien.


Kuipers leidt halve finale Porto - Villarreal (Foto: Novum)