Dost: ''Seizoen zit erop''

Bas Dost voorkwam gisteravond in de 93e minuut dat sc Heerenveen bij VVV-Venlo verloor. Door het puntenverlies is het seizoen nu wel ten einde, concludeert de spits.

''Een punt is niet voldoende. Het seizoen zit er op'', was de korte en duidelijke conclusie van Dost op de officiële clubsite van sc Heerenveen. Door het punt ziet Heerenveen, dat stiekem nog mee deed om plaats acht, de concurrenten voor die eindrangschikking uitlopen. Het verschil met Heracles is nu drie punten, terwijl Feyenoord en FC Utrecht vandaag nog kunnen uitlopen en de Heerenveen zelfs nog een plek zakt als N.E.C. Nijmegen van FC Groningen wint.

Dost was na afloop van de uitwedstrijd tegen VVV zeer teleurgesteld. ''We moesten drie keer op rij winnen. Nu kunnen we maximaal zeven punten halen. Het wordt nu wel erg lastig om de play-offs te halen'', analyseerde Dost de situatie op realistische wijze.

De 1-1 van Ruud Boymans, had ondanks z'n schoonheid, volgens Dost nooit mogen vallen. ''Bij de corner kop ik de bal weg, die blijft vervolgens lang in de lucht hangen. Op dat moment moet er iemand naar toe om het duel aan te gaan. Dat had ook ik kunnen doen, maar dat gebeurt niet en dan maakt Boymans het fantastisch af. Vervolgens vliegt er een van richting veranderde bal het doel in. In een paar minuten tijd ging het helemaal mis'', aldus Dost die dus nog wel ternauwernood een nederlaag voorkwam.