Kubica mag bijna naar huis

Robert Kubica verwacht binnen tien dagen uit het ziekenhuis te worden ontslagen. De Poolse Formule 1-coureur raakte in februari zwaargewond bij een rally in Italië, maar herstelt goed van zijn verwondingen. "Ik voel me al een stuk beter, benadrukt de 26-jarige Kubica, die in het team van Renault is vervangen door Nick Heidfeld.

"Mijn kracht en gewicht nemen per dag toe en dus zal ik het ziekenhuis snel kunnen verlaten", vervolgt de Poolse rijder. "Ik heb nog niet een exacte datum, maar hopelijk mag ik binnen tien dagen naar huis." De Pool, die onder meer een zware operatie aan zijn rechterhand moest ondergaan, houdt hoop op een volledig herstel. "Mijn hand is nog niet helemaal mobiel, maar dat is normaal in deze situatie. De spieren zijn nog erg zwak."

"Zodra ik het ziekenhuis kan verlaten, keer ik terug naar mijn huis in Monaco", zegt de winnaar van de Grand Prix van Canada in 2008. "Na een korte rustperiode begin ik dan in de kliniek van dokter Ceccarelli in Italië met een uitgebreid revalidatieprogramma. Daarnaast start ik met een lichte training."


Kubica mag bijna naar huis (Foto: Novum)