Zes man vast om vechtpartij op schoolplein

De politie heeft de afgelopen dagen in totaal zes mannen aangehouden na een vechtpartij op een basisschool in Arnhem. Twee van hen liepen bij de knokpartij, die afgelopen vrijdag plaatsvond, flinke verwondingen op. Dat meldt de politie maandag.

De vechtpartij ontstond toen twee leerlingen van de school de hulp van volwassenen inschakelden bij een ruzie. Volgens getuigen werden er door meerdere personen over en weer klappen uitgedeeld. Ook zou gebruik zijn gemaakt van een honkbalknuppel.

De politie hield na de vechtpartij meteen een 34-jarige Arnhemmer aan. Drie andere Arnhemmers, twee van 20 en een van 43 jaar, bleken in een auto te zijn gestapt en werden in de buurt aangehouden. Twee van hen moesten zich in een ziekenhuis laten behandelen aan de verwondingen die ze bij de vechtpartij hadden opgelopen.

Zondag meldden zich een 19-jarige en een 43-jarige Arnhemmer bij de politie. Ook zij zijn aangehouden. De vier verdachten die vrijdag werden opgepakt, worden in de loop van maandag vrijgelaten in afwachting van een verdere beslissing van het Openbaar Ministerie.