[NBA] Spurs begint play-offs met thuisnederlaag

San Antonio Spurs is slecht begonnen aan de play-offs. De topfavoriet van de Western Conference verloor thuis met 98-101 van Memphis Grizzlies. De bezoekers begonnen de play-offs onder het motto "let's make history" en maakten dat direct waar. Memphis stond drie keer eerder in de play-offs, maar verloor alle twaalf duels.

De onervaren Grizzlies hadden slechts vier spelers in hun team met ervaring in de play-offs, maar hielden knap stand in San Antonio. Zach Randolph kwam tot 25 punten en veertien rebounds, een double-double, namens Memphis. Shane Battier maakte met nog 23 seconden te spelen wat later de beslissende driepunter zou zijn.

De Spurs kregen via Richard Jefferson een uitgelezen mogelijkheid om verlenging af te dwingen. De 30-jarige forward mocht vrij aanleggen, maar zijn worp raakte zelfs de ring niet. Sterspeler Manu Ginobili kreeg rust van Gregg Popovich en werd node gemist bij de thuisploeg. Of de Argentijn in duel twee van de partij is wilde de Spurs-coach niet kwijt.

In de best-of-seven serie leidt Memphis met 1-0. Het volgende duel wordt op woensdag gespeeld in San Antonio. Zaterdag reizen beide ploegen af naar Tennessee, waar de volgende twee duels worden gespeeld.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag Stand in play-off
Boston Celtics New York Knicks 87-85 1-0
San Antonio Spurs Memphis Grizzlies 98-101 0-1
Los Angeles Lakers New Orleans Hornets 100-109 0-1
Oklahoma City Thunder Denver Nuggets 107-103 1-0


[NBA] Spurs begint play-offs met thuisnederlaag (Foto: Novum)