Cruijff vindt competitie belangrijkste voor Barça

Johan Cruijff denkt dat Barcelona zich het beste kan richten op de Spaanse competite. De Catalanen verdedigen zaterdag in Bernabeu een voorsprong van acht punten in het competitieduel met aartsrivaal Real Madrid. "Het meest belangrijke is altijd de competitie", benadrukt Cruijff.

"De competitie duurt lang. Het is geen kwestie van geluk, maar je moet heel het seizoen goed spelen", vervolgt de voormalige topvoetballer. "In de Champions League kun je opeens te maken hebben met blessures, een beetje geluk of ongeluk. Er kan van alles gebeuren."

Cruijff verwacht niet dat Barça opnieuw een ruime overwinning gaat boeken. Eerder dit seizoen werd het in Camp Nou 5-0 voor de Catalanen. De voormalige oefenmeester van Barcelona denkt echter dat Real-coach Jose Mourinho iets in petto heeft. "We gaan zien of hij iets anders heeft gezien en iets anders gaat doen."

Vier dagen na het competitieduel in Madrid spelen Barcelona en Real in de finale van de Copa del Rey. Ten slotte strijden de twee Spaanse teams in de weken daarna voor een plaats in de finale van de Champions League.

Mourinho richt zich vooral op de beker en de Champions League, is de verwachting van Cruijff. "Hij heeft problemen in de competitie, omdat Barcelona een grote voorsprong heeft. Maar Mourinho heeft nog twee andere opties en daar zal hij voor gaan, omdat hij dit seizoen nog een prijs wil winnen."