[Premier League] Liverpool verslaat Manchester City

Andy Carroll heeft zijn eerste doelpunten in het shirt van Liverpool gemaakt. Manchester City werd op Anfield Road met 3-0 van het veld gespeeld. Ook Dirk Kuijt wist te scoren.

Voor beide ploegen was het belangrijk duel. Manchester City probeert de vierde plaats, die recht  geeft op voorrondes Champions League in handen te houden, terwijl Liverpool vecht om volgend seizoen Europa League te mogen spelen. Voorafgaand aan het duel op Anfield Road werd een minuut stilte gehouden voor de 96 die om het leven kwamen bij de Hillsborough-ramp. Beide ploegen speelde daarom met rouwbanden.

Bij Liverpool debuteerde de 18-jarige verdediger John Flanagan prima bij afwezigheid van de geblesseerde Glen Johnson. Al na zes minuten kreeg Luis Suárez de eerste kans voor Liverpool, maar de vingertoppen van keeper Joe Hart voorkwamen een vroege achterstand. In de twaalfde minuut kreeg City alsnog een tegentreffer te verwerken. Andy Carroll maakte zijn eerste doelpunt in het shirt van Liverpool.

Meteen daarna moest Carlos Tévez geblesseerd het veld verlaten met pijn aan zijn hamstring. Na een hoop heen-en-weer gespeel voor het doel was het Dirk Kuijt die uiteindelijk de 2-0 binnen wist te schieten. Vlak daarna was het alweer raak. Carroll vond één doelpunt niet genoeg en scoorde enkele minuten na de treffer van Kuijt het derde doelpunt van de avond.

De regen bleef vallen op Anfield Road, maar dat kon de thuisploeg niet deren. Ook na rust wist Liverpool de winst in handen te houden. Nigel de Jong mocht een krappe tien minuten voor tijd nog invallen. Een publiekswissel van Carroll werd met staande ovatie ontvangen. Manchester City blijft op de vierde plaats staan, waar het bij winst Chelsea voorbij had kunnen gaan. Liverpool blijft zesde, met een achterstand van vijf punten op Tottenham Hotspur.