Team Lotus: "Doorbraak in Maleisië"

De technisch directeur van Team Lotus Mike Gascoyne noemt de race van vandaag in Maleisië een doorbraak. Coureur Heikki Kovalainen werd vijftiende in Sepang, op slechts luttele seconden achter de Toro Rosso's. Jarno Trulli viel uit met koppelingsproblemen.

"Ons tempo was goed en zeker tegen het einde toen we tussen de leidende auto's zaten en dichtbij het inhalen van een van de Toro Rosso's waren toen we over de finishlijn kwamen. Het laat zien dat we progressie hebben geboekt," zei Gascoyne. "Dit weekend hebben we veruit de sterkte prestatie geleverd sinds onze terugkeer in de Formule 1, dus het is goed om weer te racen."

Ook teambaas Tony Fernandes is zeer tevreden. "Ik denk dat we officieel kunnen zeggen dat we aan het racen waren vandaag! Het was jammer voor Jarno omdat ik graag twee auto's over de finish had willen zien gaan, maar Heikki reed een fantastische race en het was opwindend op te zien dat hij in de laatste ronden tegen de Toro Rosso's kon racen. Als het enkele ronden langer had geduurd dan had hij een er van mogelijk zelfs in kunnen halen!"

"Hij wist het tempo van auto's die in de kwalificatie sneller dan ons waren goed bij te houden, dus ik ben erg blij met een vijftiende plaats op een erg lastig circuit. Dus ik wil het hele team feliciteren en hun de complimenten geven."