Drent tongt met demente oma's

Een 50-jarige Hoogevener heeft vandaag in de Asser rechtbank een werkstraf van 60 uur tegen zich horen eisen, waarvan de helft voorwaardelijk. De Drent heeft vorig jaar passioneel gezoend met twee demente vrouwen. Ontucht van een weerloos iemand, zo oordeelde de officier van justitie.

De gerontofiel kwam regelmatig in een Hoogeveens verzorgingstehuis om daar zijn moeder te bezoeken. Een mooie reden om twee vrouwen van 77 en 87 zich nog eenmaal jong te laten voelen. Diverse mensen waren er getuige van hoe de Drent de dames vol op de bek pakte.

De man beweert echter dat hij een van de dames weer op de been hielp nadat ze was gevallen. "Ze pakte mij ineens beet en gaf mij een zoen", vertelde hij in de rechtbank. De getuigen weten echter wel beter, zo liet de rechter de man weten. "Zij zagen hoe u zich tot twee maal toe naar een vrouw boog en hoorden duidelijke zoengeluiden." Tegenover de politie bekende hij dat hij de oudjes had gezoend en daar een stijve van had gekregen.

Sinds het incident is het de Drent verboden zijn moeder nog langer te bezoeken. "Misschien na de rechtszaak, maar dan samen met mijn broer", huilde de Hoogevener in de rechtbank. De officier van jusitie walgt ervan dat de bejaardenliefhebber weerloze vrouwen heeft gezoend. "De zoon van één van de slachtoffers merkte hoe zijn moeder nadien tot aan haar dood zich anders gedroeg. Dit heeft wel degelijk impact gehad." Over twee weken doet de rechter uitspraak in deze zaak.