Been valt terug op winnende formatie

Mario Been kiest in het thuisduel tegen AZ voor het elftal dat voor de 3-0 nederlaag tegen Roda JC drie duels op rij wist te winnen. Gilles Swerts verruilt zijn positie op de bank daardoor voor die van basisspeler, Leroy Fer bewandelt de omgekeerde weg. Kelvin Leerdam schuift een linie door en start op het middenveld.

Volgens Been hoeft Fer, die tegen Roda voor het eerst sinds begin oktober weer negentig minuten meedeed, zich geen zorgen te maken. "Het is een logische keuze. Het heeft niets met de vorm van de spelers te maken. Maar we hebben gewoon gekeken naar die drie overwinningen. Dat heb ik Leroy ook persoonlijk uitgelegd."

Tim de Cler raakte afgelopen week geblesseerd op de training en wordt in de Kuip vervangen door Bruno Martins Indi. Eerste doelman Erwin Mulder is eveneens geblesseerd, waardoor Rob van Dijk voor de achttiende maal dit seizoen onder de lat staat bij de Rotterdammers.

De 42-jarige Van Dijk kreeg vooralsnog geen contractverlenging aangeboden door Feyenoord. De Rotterdammers zijn op zoek naar een jongere sluitpost en hebben Van Dijk tot die tijd in de wachtkamer gezet. Mocht de stadionclub geen goede vervanger vinden, dan komt Van Dijk weer in beeld.