'FIA breidt inhaalzone in F1 uit'

Autosportfederatie FIA lijkt de zone waarin in de race de verstelbare achtervleugel kan worden gebruikt in Maleisië uit te gaan breiden naar 700 meter, zo maakte Formule 1-journalist Adam Cooper vandaag bekend. De FIA zelf wil nog geen antwoord geven op deze geruchten.

De FIA had oorspronkelijk in gedachten om een inhaalzone van 600 meter te maken, maar in Melbourne kon hier het hele rechte stuk voor worden gebruikt. "Op basis van simulaties dachten we dat 600 meter genoeg zou zijn. We wilden niet het hele rechte stuk doen, omdat we het niet te makkelijk willen maken. We hebben wel altijd aangegeven dat we het kunnen aanpassen op basis van de eigenschappen van een circuit," zei FIA-directeur Charlie Whiting afgelopen weekend in Australië.

In Maleisië zal het rechte stuk met de start/finish-lijn fungeren als inhaalzone. Het rechte stuk voor de laatste bocht biedt volgens de FIA al genoeg mogelijkheden om in te halen. In China zal ook het rechte stuk langs de pitstraat worden gekozen in plaats van het lange rechte stuk achterop het circuit.

De FIA sluit niet uit dat er later dit jaar meer inhaalzones per circuit komen. "Dat nemen we zeker in overweging. Maar we willen eerst zeker weten dat alles goed werkt. We kijken ook naar de mogelijkheid om met een GPS-systeem te werken om het verschil naar de voorligger te meten. We houden de opties open, maar laten we eerst kijken hoe het loopt."