N'Kufo: "Mijn plan is om hier te blijven"

Blaise N'Kufo neemt definitief afscheid van het voetbal. De spits van Seattle Sounders laat op de clubsite weten dat hij na zeventien jaar een einde maakt aan zijn carrière.

Op de eerste wedstrijddag van het nieuwe seizoen in de Major League Soccer gaf N'Kufo al aan dat hij niet meer in actie komt. Op de clubwebsite geeft hij tekst en uitleg. "Bij deze maak ik bekend dat ik stop met het spelen van voetbal. Ik wil de clubleiding en de supporters bedanken. Door hen heb ik me erg welkom gevoeld in Seattle", aldus de 35-jarige Zwitser. "Ook wil ik mijn ploeggenoten bedanken en wens hen veel succes."

De voormalige spits van FC Twente heeft aangegeven in Noord-Amerika te willen blijven wonen en daar te gaan werken met jonge, talentvolle spelers. "Mijn plan is om hier te blijven. Ik kijk uit naar de kans om te gaan werken met jonge spelers en ze te helpen met het realiseren van hun droom."

Adrian Hanauer, eindverantwoordelijke bij Seattle Sounders, wenst N'Kufo het beste in de toekomst. "Tijdens onze relatie hebben wij Blaise een echte 'gentleman' gevonden en een geweldige sporter. We wensen hem veel geluk en geloven dat hij, net als op het veld, veel succes gaat hebben in wat hij ook gaat doen."

N'Kufo maakte vorig jaar de overstap van Enschede naar Seattle. Hij speelde in totaal elf wedstrijden voor de Amerikaanse club en scoorde daarin vijf keer. Bij FC Twente nam hij afscheid met een kampioenschap.