Leonardo: "Ik denk niet aan uitschakeling"

Inter staat vanavond voor de loodzware taak om een 1-0 achterstand tegen Bayern München ongedaan te maken. Trainer Leonardo van de Italiaanse kampioen heeft de hoop nog lang niet opgegeven.

In het Giuseppe Meazza ging Inter drie weken geleden in de slotfase onderuit door een doelpunt van Mario Gomez. "Ik denk niet aan uitschakeling, maar je kan niets beloven in het voetbal", zei Leonardo in de aanloop naar het duel op een persconferentie. "We gaan spelen met veel optimisme en gaan uit van onze eigen kracht."

"De wil is enorm bij ons", vervolgt Leonardo. "Deze wedstrijden zijn finales, en het is een privilege om zulke wedstrijden te mogen spelen. De tijd is nu gekomen en de spelers weten het. Het wordt een geweldige strijd en we zullen alles doen om de volgende ronde te halen. De eerste wedstrijd had voor ons beter uit kunnen pakken. Het zal dan ook geen verrassing zijn als we vanavond winnen."

"Ik ben optimistisch en ik denk dat we met hetzelfde uitgangspunt starten als zij. Ik ken de kracht van deze groep. De sfeer is goed", aldus Leonardo, die werd bijgestaan door Wesley Sneijder: "Dit is een Champions League-wedstrijd van het hoogste niveau. We zijn enorm gefocust en overtuigd van onszelf. Het vertrouwen is er."