Red Bull verlengt contract Vettel

Red Bull Racing is dichtbij een nieuwe overeenkomst met Sebastian Vettel, zo weet Bild te melden. De Duitse coureur is momenteel wereldkampioen in de Formule 1, maar heeft een aflopend contract bij de Oostenrijkse renstal. De nieuwe verbintenis zou tot 2014 moeten lopen.

Vettel werd de afgelopen winterperiode enkele keren gelinkt aan Ferrari, maar beide partijen ontkenden dat er sprake was van contact. In plaats daarvan lijkt Vettel zijn contract te verlengen bij Red Bull en zal daar volgens Bild zeker tien miljoen euro per jaar voor krijgen. Daarnaast zou Vettel minder tijd hoeven besteden aan PR-activiteiten. Ook technisch directeur Adrian Newey zou tot medio 2014 bij gaan tekenen bij de Oostenrijkse renstal, waardoor alle belangrijke personen binnen de renstal tot die datum vastgelegd zijn.

Update 13:21 uur

Red Bull Racing heeft bekend gemaakt dat Sebastian Vettel zijn handtekening heeft gezet onder een contract dat hem tot eind 2014 aan de Oostenrijkse renstal bindt. De Duitser begon zijn Formule 1-loopbaan bij BMW Sauber in 2006 en vertrok halverwege 2007 naar Scudria Toro Rosso. Voor dat team won hij in 2008 de Grand Prix van Italia, iets wat hem voor het er opvolgende seizoen een contract opleverde bij Red Bull Racing. Met dat team werd hij vorig seizoen wereldkampioen in de Formule 1.