Game Gear-klassiekers naar 3DS

Klassieke Game Gear-games behoren tot de eerste downloadbare spellen voor de Nintendo 3DS. Dat heeft Sega woensdag bekendgemaakt tijdens de Game Developers Conference in San Francisco. Het is dit jaar twintig jaar geleden dat Sega de Game Gear op de markt bracht.

De twintig jaar oude spellen voor de draagbare Game Gear-spelcomputer zijn binnenkort te downloaden via de online Nintendo eShop. In eerste instantie gaat het om een selectie van vijf spellen.

Om welke spellen het precies gaat, is nog niet bekend. Op de Game Gear zijn onder andere diverse Sonic-games, het puzzelspel Columns, drie vechtspellen uit de Mortal Kombat-serie en het avontuur van Ecco the Dolphin verschenen.

Nintendo biedt zelf ook klassieke games aan in de eShop. Spellen die in de jaren negentig te spelen waren op de Gameboy en Gameboy Color zijn binnenkort opnieuw te spelen op de 3DS.

De Nintendo 3DS ligt vanaf 25 maart in de winkels voor grofweg 250 euro. De Nintendo eShop is in eerste instantie nog niet beschikbaar. Deze functie wordt eind mei via een systeemupdate geactiveerd.


(Foto: Novum)