Duke Nukem wil door vrouwen gebruikt worden

De makers van Duke Nukem Forever zouden het geweldig vinden als vrouwenrechtenorganisaties de satirische schietgame zouden gebruiken om hun mening kracht bij te zetten. Vanwege de inhoud van het spel is het niet ondenkbaar dat verschillende organisaties aanstoot zullen nemen aan het spel. Duke Nukem is volgens de bedenkers echter een knipoog naar de maatschappij in z'n geheel.

"Als vrouwenrechtenorganisaties voordeel kunnen halen uit het gebruik van Duke, ga er voor", zegt Randy Pitchford, studiobaas bij Gearbox Software, in een interview met Eurogamer. Duke Nukem Forever bevat verschillende controversiële thema's, maar volgens Pitchford is het spel een persiflage op relaties tussen mensen. Juist vanwege de satirische aard van het spel moedigt Pitchford aan de thema's uit het spel te gebruiken.

De game gaat over de botte, seksistische Duke die de wereld moet redden van aliens om zo mooie meiden terug te krijgen. In het spel worden verwijzingen gemaakt naar seksuele handelingen door onderdanige vrouwen, zijn politieagenten met een varkenskop een veelvoorkomende vijand en wordt naar sigaretten verwezen met 'fags'.

Duke Nukem Forever wordt na een productietijd van dertien jaar in mei in de winkel verwacht. Het absurde schietspel verschijnt voor de pc, Xbox 360 en Playstation 3.


(Foto: Novum)

Submitter:  Bron: Novum