Sneijder: "Alles doen om Arjen af te stoppen"

Wesley Sneijder vreest in het treffen met Bayern München vanavond vooral Oranje-collega Arjen Robben. "Hij is verreweg de belangrijkste man."

Het duel is voor Bayern een kans op wraak op Inter, dat vorig jaar de finale won ten koste van de ploeg van Louis van Gaal. "Bayern zal getergd zijn", blikt Sneijder vooruit op de wedstrijd in De Telegraaf. "Maar wij zijn ook gretig. Het worden twee mooie duels."

Sneijder bleef eerder deze week in de competitie nog aan de kant, maar is fit genoeg om vanavond te starten. "In de wedstrijd tegen Cagliari had ik ook in actie kunnen komen. Maar de trainer wilde geen enkel risico nemen. Een liesblessure blijft riskant."

De Nederlander is op zijn hoede voor Oranje-collega Robben. "Hij is verreweg de belangrijkste man bij Bayern. We zullen er alles aan moeten doen om hem af te stoppen, want hij maakt het elftal vijftig procent beter.Toen hij er niet bij was, draaide München veel minder. Nu hij terug is, wint en scoort Bayern een stuk makkelijker en zorgt Arjen voor goals en assists."

Het eerste duel tussen beide ploegen wordt in Italië gespeeld en daar moet volgens Sneijder de basis voor de kwartfinale al gelegd worden. "We moeten het niet op de wedstrijd in München laten aankomen, maar hier een goede score neerzetten. We hebben een perfect elftal om op resultaat te spelen. Vorig jaar was José Mourinho belangrijk voor ons, maar inmiddels beseffen we dat we het ook zonder hem kunnen. Dit zijn wedstrijden op zich, waarin maar één ding telt: doorgaan."