Cech: "Chelsea kan alleen de CL nog winnen"

Chelsea heeft al eerder aangegeven dat het denkt dat het uitgeschakeld is voor de race om de titel. De Champions League lonkt echter nog, meent doelman Petr Cech.

Chelsea vervolgt morgen de jacht op de cup met de grote oren in de achtste finales tegen FC Kopenhagen. Cech ziet het als de laatste kans op een prijs dit seizoen. "Het zou een ramp zijn als we er tegen FC Kopenhagen uitvliegen", aldus Cech op de officiële website van Chelsea.

"Niet eens zozeer omdat Kopenhagen een kleine naam in het voetbal is, maar vooral omdat we zo'n grote achterstand in de competitie hebben", vervolgt de doelman van de Blues. "Natuurlijk is er nog een mathematische kans dat we de titel nog pakken, maar dat hebben we niet meer in eigen hand."

Afgelopen weekend schakelde Everton Chelsea uit in de FA Cup na strafschoppen. "We moeten hopen dat de ploegen boven ons in de competitie punten gaan verliezen, maar dat lijkt wel heel erg onmogelijk. Daarom is de Champions League eigenlijk de enige competitie die we nog kunnen winnen."