PS: Vara-debat trekt meer kijkers dan Wilders

Het verkiezingsdebat van de Vara heeft woensdagavond 769.000 kijkers getrokken. Gelijktijdig was bij Uitgesproken WNL een interview met PVV-voorman Geert Wilders te zien. Op dat programma stemden zo'n 642.000 mensen af.

Machiel de Graaf, de PVV-lijsttrekker voor de Eerste Kamer, deed niet mee aan het Vara-debat. De PVV is boos op de omroep vanwege een cartoon op de aan Vara gelieerde website joop.nl, omdat daarin een verband wordt gelegd tussen de door de PVV voorgestelde 'tuigdorpen' en concentratiekampen in de Tweede Wereldoorlog.

Ook minister-president Mark Rutte (VVD) was woensdagavond tijdens het debat te zien. Terwijl VVD-lijsttrekker voor de Eerste Kamer Loek Hermans aan het debat deelnam, zagen 451.000 kijkers hoe Rutte in het EO-programma Moraalridders aan de tand werd gevoeld.

Het politieke geweld op tv moest het uiteindelijk wel afleggen tegen sport. Het best bekeken programma woensdagavond was de voetbalwedstrijd Arsenal-Barcelona. De wedstrijd in de Champions League trok op Nederland 3 iets meer dan twee miljoen kijkers.