Horner: "Mogelijk budgetlimiet in F1"

Max Mosley lijkt anderhalf jaar na zijn vertrek als president van de FIA toch nog zijn zin te krijgen. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner is het goed mogelijk dat de Formule 1-teams besluiten om meer regels omtrent het besparen van de kosten in te voeren, waardoor de budgetlimiet er alsnog komt.

De F1-teams voelden destijds niets voor de plannen van de FIA en voerden de Resource Restriction Agreement in, waardoor er wel op de kosten bespaard werd, maar veel minder dan Mosley voorstelde. Zo is het testen beperkt en mogen er maar een maximum aantal werknemers in dienst zijn, maar het laat de renstallen wel vrij om in andere zaken te investeren.

Dit wordt nu meer aan banden gelegd. "Het gaat de goede kant op. Het is tijd om al dit soort zaken voor eens en altijd op een goede en transparante wijze af te spreken," zei Horner in The Observer. Hij vindt dat de RRA een goede basis vormt om mee verder te gaan. "Wij hebben er veel geld door bespaard. De RRA zorgt er voor dat teams op een efficiënte en zuinige manier werken."

Red Bull werd deze winter er van verdacht vorig jaar zich niet aan de RRA gehouden te hebben en te veel uitgegeven te hebben, maar Horner ontkent dit stellig.