Van Hanegem moet bijna lachen om platform Ajax

Willem van Hanegem adviseert Johan Cruijff om niet mee te doen aan het platform dat bij Ajax vorige week werd geïntroduceerd.

"Het kost me echt moeite om niet in de lach te schieten bij al die inspraakgroepjes bij Ajax die ze daar vorige week geïntroduceerd hebben. Platforms, het woord alleen al brengt me van slag", schrijft Van Hanegem in zijn AD-column. "Ik zou mijn oud-collega Johan Cruijff willen adviseren om er niet aan mee te doen. Straks gaat er iets fout en dan krijgt hij de schuld terwijl hij in feite niks te zeggen heeft gehad."

"Je kwam het ook in het verhaal van Marco van Basten tegen dat zaterdag eveneens in deze krant stond. Bestuurders zitten zo graag op hun stoel, daar wijken ze nooit vanaf. Ze bewaken hun clubstropdas alsof die van goud is. Behalve als er publicitaire onrust aankomt, dan hebben ze een bekend iemand nodig om achter te kruipen. Ik vind dat zo zwak altijd."

Van Hanegem is wél positief over Ryo Miyaichi, de huurling van Arsenal die tegen Heracles een fraaie goal maakte. "Je moet wel haast blind zijn als je niet ziet dat deze jongen een topper kan worden. Heerlijke acties heeft hij in huis en hij kan ook nog scoren. Ik zie er alleen ook direct weer een nadeel aan. Dit kereltje ben je straks weer gewoon kwijt."