"Het was geen compensatiepenalty"

Kort voor tijd zag Jack Van Hulten aanvankelijk niets in een overtreding van Anouar Hadouir op Rasmus Lindgren, maar kort daarna zag hij wel een handsbal van Roda JC-speler Arnaud Sutchuin-Djoum. De strafschop werd gemist door Mounir El Hamdaoui, waardoor Roda nog een punt overhield aan de thuiswedstrijd (2-2). Van Hulten beaamt dat hij een vergissing beging bij het eerste incident.

"Ik heb een vergissing gemaakt, die bal had daar op de stip gemoeten", zei Van Hulten tegen de NOS. "Vanaf mijn positie in het veld dacht ik dat Hadouir de bal speelde, maar ik heb de beelden zojuist terug gezien en ik zat daar gewoon helemaal naast." Het besluit om Ajax later alsnog een strafschop te geven zou Van Hulten weer hebben gemaakt.

"Ik zag een speler van Roda het duel aangaan en de man de bal met de hand raken, waardoor de bal op de stip gaat", aldus de arbiter, die de woede op zijn hals haalde van Roda. "Dat ik verkeerde beslissingen neem is wellicht inherent aan het spelletje, maar er is geen sprake geweest van een compensatiepenalty", besluit Van Hulten.