Leonardo: ''Ik vind dat ik meer krediet moet krijgen''

Na opnieuw 'gekluns' voor de eigen defensie en een veroorzaakte strafschop werd aanvaller Leonardo gisteravond nog vóór rust naar de kant gehaald. Tot grote ontevredenheid bij de Braziliaan zelf.

Vorige week was Leonardo tegen Ajax al hoofdverantwoordelijk voor de eerste tegentreffer door op de rand van het eigen strafschopgebied dribbelend proberen uit te verdedigen. Gisteravond haalde de Braziliaan opnieuw de ergernis van collega's op de hals door onnodig geel te pakken en later ook een strafschop te veroorzaken. Voor trainer John Karelse redenen genoeg om de dribbelaar nog voor rust te wisselen.

Volgens de ex-Ajacied zelf was het helemaal geen penalty, zo vertelt hij tegen Omroep Brabant. Ook sprak hij zijn onvrede uit over het feit dat hij naar de kant werd gehaald. "Ik baal van deze wissel. Ik heb het de laatste maanden goed gedaan en ik vind dat ik meer krediet moet krijgen. Ik ben er erg mee bezig. Ik wil het seizoen goed afmaken en dan zie ik wel."

NAC pakte dit kalenderjaar pas één punt (uit bij NEC). Dat, terwijl er vóór de winterpauze veel werd gewonnen, waaronder de wedstrijden tegen PSV en FC Twente. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen, directe concurrent voor het linkerrijtje.