Rebellin ambitieus bij rentree na schorsing

Davide Rebellin mag op 28 april weer koersen. De Italiaan werd in 2009 geschorst nadat hij was betrapt op het gebruik van cera. De voormalig winnaar van onder andere de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik - Bastenaken - Luik wil ondanks zijn 39 jaar een succesvolle comeback maken in het peloton.

"Ik wil bewijzen dat je zelfs op je 40e nog een grote klassieker kan winnen," zegt hij in La Stampa. "Ik wil zelf kiezen wanneer ik een punt achter mijn carrière zet. En ik wil vooral dat de mensen een goede herinnering overhouden aan mij."

Rebellin moest door zijn schorsing onder anderen zijn behaalde zilveren medaille van de Olympische Spelen van 2009 inleveren. Bij zijn comeback wil Rebellin zich ook richten op de Ronde van Vlaanderen (die hij nog nooit reed) en de Ronde van Lombardije. Voorlopig heeft hij echter nog geen ploeg, maar daar komt snel verandering in.

"Binnenkort al teken ik mijn contract. Er zijn nog twee mogelijkheden waartussen ik twijfel, en één daarvan maakt deel uit van de WorldTour," aldus Rebellin die overigens nog steeds ontkend ooit doping te hebben gebruikt.